trädfällning-sundsvall-träd-skog-trädfällare

Trädfällning

Trädfällning i Sundsvall – hur går det till?

Många av de uppdrag vi tar emot handlar om att fälla träd som av säkerhetsskäl står lite illa till. Vissa önskar trädfällning för att få in mer ljus i bostaden eller för att skapa mer utrymme. Hur vi fäller trädet beror helt på trädets skick och hur omgivningen ser ut.

Trädfällning och sektionsfällning

Fällningen ser olika ut beroende på utgångsläget. En trädfällning går till så att vi fäller trädet direkt från marknivå, om det är så att det finns gott om yta och utan risk att skada intilliggande byggnader med mera. För att trädfällningen ska gå helt säkert till använder vi alltid olika hjälpmedel, som exempelvis rep och kilar.

En sektionsfällning går till på ett lite annorlunda vis. Denna typ av trädfällning använder vi då byggnader eller kablar och dylikt är i vägen. Trädet fälls då i sektioner och våra erfarna trädfällare klättrar då eller använder skylift beroende på hur omgivningen ser ut.

Kvalificerade och erfarna arborister med bred kunskap

Våra trädfällare har varit med under många trädfällningar och stubbfräsningar och har lång erfarenhet av yrket. Vi hjälper dig att fälla träd som exempelvis blivit gamla och börjat murkna, eller om du har träd som skymmer utsikten från fönster och orsakar skugga på uteplatsen.

Det hela beror på utgångsläget om vi beskär trädet eller om vi fäller det. Detta är något vi tar ett beslut om väl på plats. Vi undersöker då trädet eller träden och erbjuder en komplett trädfällarservice där vi ansvarar för allt från trädfällning till att vi forslar bort trädet och eventuella grenar.

Trädfällning på rätt sätt – överlåt arbetet till våra trädfällare

Som privatperson har du rätt att fälla träd på din tomt. Detta gäller så länge det inte finns någon risk att trädet faller eller skadar närliggande hus, kontaktledningar eller trädgårdar. Du bör alltid anlita professionella trädfällare för alla typer av trädfällningar och stubbfräsningar. Om du utför trädfällningen själv kan det bli väldigt tråkigt, och dessutom kan det stå dig dyrt, om trädet faller fel och skadar ditt eget eller någon annans fastighet.

Vad kostar trädfällning i Sundsvall?

Priset för trädfällning skiljer sig åt beroende på flera faktorer, exempelvis hur många träd som ska fällas och i vilket skick de är. Du får gärna kontakta oss för en kostnadsfri offert utan förpliktelser. Vi ger dig då ett tydligt pris för trädfällningen och inga dolda avgifter tillkommer. Är du privatperson och vill anlita oss för trädfällning kan du dessutom använda dig av det förmånliga RUT-avdraget.

Våra erfarna trädfällare i Sundsvall erbjuder trädfällning och sektionsfällning beroende på hur ditt träd och omgivningen ser ut.