RUT-avdrag

RUT-avdraget står för Rengöring, Underhåll och Tvätt och är ett skatteavdrag för hushållsnära tjänster. Med detta avdrag är det möjligt att få en generös skattesubvention när du anlitar externa hantverkare för att utföra diverse arbeten i hemmet.

Detta gäller vid RUT-avdrag

Det finns vissa riktlinjer när man väljer att nyttja RUT-avdraget. Bland annat så får man som mest göra skatteavdrag på 25 000 kronor per år och person, eller upp till 50 procent av den totala arbetskostnaden. Är du däremot äldre än 65 år gäller det andra regler. Då ligger beloppet på 50 000 kronor per år och person.

Hur det funkar att anlita våra trädfällare med RUT-avdrag

Anlitar du våra trädfällare i Sundsvall med RUT-avdrag har du rätt att använda RUT-avdrag. Avdraget görs då på det arbete vi utför, men bra att veta är att resekostnader inte ingår i avdraget.

Vi sköter allt det administrativa

För att du ska slippa stå för pappersarbetet sköter vi allt det administrativa när det kommer till RUT-avdraget. Anlitar du våra trädfällare i Sundsvall kommer vi dra av den aktuella summan från fakturan där du tydligt ser det slutgiltiga priset. Vi kommer även ansvara för att skicka in all nödvändig information till Skatteverket.